Vaikka tekoäly on jo osa työnhakua ja rekrytointia, perinteiset työhakemus ja CV eivät ole kadonneet vielä minnekään. Kuinka omalla hakemuksella saa rekrytoijan huomion, kun hakijoita on jopa satoja? Henkilöstökonsultti Riikka Sallinen vinkkaa kymmenen vuoden kokemuksellaan rekrytoinnista, että luovuus kannattaa, mutta perusasioistakin pitää muistaa huolehtia.

Työnhaussa puhuttaa sosiaalinen media ja piilotyöpaikat. Työntekijöitä rekrytoidaan chatissa ja tekijä ja työ laitetaan kohtaamaan tekoälyn avulla. Kun selaa avoimia työpaikkoja, vaikuttaa siltä, että monet työnantajat suosivat yhä perinteisiä menetelmiä – työhakemusta ja ansioluetteloa.

Vaikka kaikkia tarjolla olevia töitä ei laiteta avoimeen hakuun, avoimia työpaikkoja oli kuitenkin 36 800 vuoden 2017 toisella neljänneksellä Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilaston mukaan. Sitran Työelämätutkimuksesta 2017 selvisi, että työttömänä olleista vastaajista 76 prosenttia oli laatinut työpaikkahakemuksia edellisten 12 kuukauden aikana.

Kuinka erottua joukosta?

Kun työhakemuksella ja CV:llä on työnhaussa yhä paikkansa, kuinka työnhakijana erottua joukosta, kun hakemuksia yhtä työpaikkaa kohti saattaa tulla kymmeniä tai jopa satoja? Seure Henkilöstöpalveluiden henkilöstökonsultti Riikka Sallinen lähtee liikkeelle perusasioista:

– Kerro, mitä hyötyä sinusta olisi työnantajalle. Älä keskity perustelemaan, miksi sinä tarvitsisit työpaikan.

Sallinen muistuttaa, että hakemusteksti ja CV on hyvä pitää ytimekkäänä. Jos työhistoria on pitkä, CV:hen voi kirjata vain haettavan tehtävän kannalta olennaisen työkokemuksen.

– Älä listaa vain titteleitä ja aiempia työnantajia, vaan kerro, mitä olet oppinut ja mitkä ovat olleet suurimmat onnistumisesi kussakin tehtävässä. Osaamispohjaisen CV:n voi rakentaa esimerkiksi Enhancv:n avulla, Sallinen vinkkaa.

Anna luovuuden näkyä, mutta älä tingi perusasioista

Valokuva ei ole pakollinen, mutta sen avulla voi saada rekrytoijan huomion. Peilin kautta otettu selfietä Sallinen ei suosittele, mutta liian vakavakaan ei tarvitse olla. Jos hakee työtä, jossa ollaan tekemisissä lasten kanssa, kuvaksi käy vaikkapa päiväkodin naamiaisissa otettu valokuva. Kirjallisesti lahjakas työnhakija voi kirjoittaa hakemuksensa runon muotoon.

Luovien ratkaisujen hyödyntäjänkään ei kannata tinkiä perusasioista.

– Jos haet työpaikkaa sähköisen järjestelmän avulla, täytä kaikki kentät, vaikka liittäisitkin mukaan hakemuksesi ja CV:si. Kirjoita hakemus ja CV samalla kielellä kuin työpaikkailmoitus on kirjoitettu. Muista myös kielenhuolto, korjaa mahdolliset virheet ja vältä slangisanoja.

 

Lisätietoja:

Riikka Sallinen
henkilöstökonsultti, Seure Henkilöstöpalvelut Oy
040 727 3575
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sami Konttinen
viestintäpäällikkö, Seure Henkilöstöpalvelut Oy
040 356 1470
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Seure Henkilöstöpalvelut Oy on pääkaupunkiseudun kaupunkien ja niiden osakeyhtiöiden sekä HUS:n yhteinen henkilöstöpalveluyhtiö. Seuren kokonaisvaltaisilla henkilöstöratkaisuilla varmistetaan laadukkaat julkiset palvelut sekä työelämä, jossa työntekijä on osaamistaan vastaavassa työssä. Seure välittää työntekijöitä pääkaupunkiseudulla yli 3000 työkohteeseen, kuten sairaaloihin, päiväkoteihin ja kouluihin. Päivittäin kaupunkilaisten arkea auttamassa työskentelee noin 1600 seurelaista. Vuosittain noin 10000 työntekijää työskentelee Seuren kautta. Seure rekrytoi vuodessa noin 4000 eri alojen osaajaa.